Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 12 » У Волинському краєзнавчому музеї провели вже ІІ Волинську науково-практичну конференцію „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.
17:17

У Волинському краєзнавчому музеї провели вже ІІ Волинську науково-практичну конференцію „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.

Закрити баннер
12 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбулася ІІ Волинська науково-практична конференція „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.
Конференція організована Волинським краєзнавчим музеєм, за підтримки Управління культури Волинської облдержадміністрації, з кафедрою документознаства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та управлінням освіти Луцької міської ради.



Основним завданням цього наукового проекту, започаткованого у 2011 році Першим круглим столом „Музейна педагогіка: теорія і практика”, є введення до наукового обігу напрацювань з теорії і практики музейної комунікації, узагальнення досвіду співпраці музею з освітніми закладами, розвитку шкільного музейництва.
Волинський краєзнавчий музей нині став справжнім координаційним центром досліджень з питань музейної педагогіки та впровадження його результатів у практику.
У ІІ Волинській науково-практичній конференції „Музейна педагогіка. Теорія і практика” зголосилися взяти участь більше 40 вчених, педагогів, музейних працівників з усієї України. Свої здобутки та безцінний досвід у галузі музейної педагогіки, інноваційні технології в роботі музеїв з дітьми, формуванні музейної аудиторії представили фахівці з музеїв, вищих і середніх навчальних закладів. Це, зокрема, кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, історії України та етнокомунікації Національного Університету „Львівська Політехніка”, соціально-гуманітарних наук та суспільних відносин Луцького інституту розвитку людини Університету „Україна”; Львівська національна академія мистецтв; науково-дослідна лабораторія освітніх інновацій Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти; Волинський, Рівненський і Черкаський обласні краєзнавчі та Дніпропетровський історичний музеї, Національний музей у Львові імені А. Шептицького, Рокинівський музей історії сільського господарства Волині-скансен; Центр туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Поворськ Ковельського району Волинської області, Луцькі НВК №9, „Гімназія №14”, Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №23, НВК „Школа-ліцей-гімназія” №10, мБердичів, Бердичівська міська гуманітарна гімназія №2 та інші.









На конференції прозвучала пропозиція Євгенії Ковальчук, заступника директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, кандидата історичних наук, підтримана її учасниками, створити у Луцьку Волинський дитячий музей, який мав би не лише освітні й виховні , але й розважальні функції. Назріла необхідність розробки соціального проекту: „Громадашколародинамузей”.





Учасники конференції оглянули експозицію Волинського краєзнавчого музею. Завідувач відділу новітньої історії Валентина Машлай познайомила з виставкою „Дорогами Афганістану”, присвяченою 25-річниці виведення радянських військ з Афганістану.



Матеріали конференції будуть видрукувані у науковому щорічнику „Волинський музейний вісник” у травні 2014 року.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 541 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz