Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2013 » Квітень » 2 » У Волинському краєзнавчому музеї презентовано „Дорогу життя Олекси Ошуркевича” (ВІДЕО).
16:34

У Волинському краєзнавчому музеї презентовано „Дорогу життя Олекси Ошуркевича” (ВІДЕО).

Закрити баннер
2 квітня 2013 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація фотовиставки „Дорогою життя Олекси Ошуркевича” – присвяченої 80-річчю від дня народження відомого українського фольклориста, етнографа, краєзнавця, заслуженого працівника культури України О.Ф.Ошуркевича.
Основа експозиції виставки – фотознімки й негативи з особистого архіву дослідника, які передала музеєві його сестра Галина Ошуркевич. За допомогою світлин проілюстровано різні етапи життя Олекси Федоровича. Перший блок матеріалів висвітлює родинне оточення, дитинство та шкільні роки, майбутнього дослідника, проведені у славетному волинському містечку Берестечко. У фотографіях зафіксовані миті студентських років, під час навчання у Львівському державному університеті імені Івана Франка з 1952 по 1957 рік. Численні фото зображають фольклорно-етнографічні експедиції в різні райони Волині та Полісся, під час котрих проводилось дослідження традиційно-побутової культури краю. На світлинах зображені пам’ятні місця, де жили та творили Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, якими мандрував Олекса Федорович. Значну частину свого життя він присвятив роботі у Волинському краєзнавчому музеї. З його ініціативи було створено відділ етнографії та народних промислів Волині, підготовлено концепцію та тематико-експозиційний план Музею етнографії в Луцьку. Працював Олекса Федорович й у Волинському обласному будинку народної творчості спочатку методистом, а потім завідувачем відділу фольклору та етнографії. Цікавими для відвідувачів будуть також авторські знімки О.Ошуркевича.
Як зауважила завідувач відділу етнографії Волинського краєзнавчого музею Людмила Мірошниченко-Гусак, експозиція виставки відкрилась у рамках підготовки до науково-етнографічної конференції „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Народна культура і музеї”, приуроченої до ювілею Олекси Ошуркевича, яка відбудеться 16-17 квітня. Фотовиставка „Дорогою життя Олекси Ошуркевича” експонуватиметься в музеї продовж місяця.
Олекса Федорович Ошуркевич відійшов у вічність. Він мав ще багато творчих планів і задумів, які, нажаль, не встиг здійснити. Його плідна творча і дослідницька діяльність стала значним внеском в українську науку і культуру і вже сьогодні складає безцінний скарб української фольклористики, історичного краєзнавства та волинезнавства.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 723 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz