Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Головна » 2013 » Червень » 17 » У Волинському краєзнавчому музеї діє виставка, присвячена 17-ій річниці Конституції України.
15:05

У Волинському краєзнавчому музеї діє виставка, присвячена 17-ій річниці Конституції України.

Закрити баннер
У приміщенні Волинського краєзнавчого музею почала функціонувати виставка «Конституція України: з історії становлення». Створена вона на основі матеріалів Волинського краєзнавчого музею. На ній представлені оригінали документів, починаючи з 1918 року та закінчуючи сьогоденням. Приурочена виставка відзначенню 17-ої річниці Конституції України. Метою її також є поширення знань про історію законодавчої діяльності в Україні та виховання у громадян поваги до державних символів.









Виставка «Конституція України: з історії становлення» наочно демонструє документальні матеріали, що висвітлюють складний процес прийняття Україною демократичного Основного Закону Держави. Україна була однією з перших у світі країн, де було затверджено Конституцію в її сучасному розумінні (у 1710 році – «Пакти й Конституції законів» гетьмана Пилипа Орлика, фотокопії сторінок з оригіналу якого представлені на виставці). Та через втрату своєї незалежності вона лише у 1996 році змогла прийняти і ввести в дію текст Основного Закону, який би відповідав міжнародним стандартам демократії. Цей непростий шлях боротьби та встановлення Конституції незалежної України і висвітлюється на представленій виставці. Відвідувачі Волинського краєзнавчого музею можуть ознайомитися із законами конституційного характеру Центральної Ради, Гетьманату П.Скоропадського і Директорії УНР у 1917 – 1921 роках, Української Головної Визвольної Ради у 1944 – 1950-х роках, радянськими квазі-конституціями УРСР, документами щодо прийняття та внесення змін до нині діючої Конституції України, світлинами тих українських діячів ХХ століття, які були причетні до створення законодавчих актів конституційного характеру і сучасного Основного Закону.



Виставка «Конституція України: з історії становлення» буде працювати до кінця липня, в дні роботи музею з 10.00 до 18.00 окрім суботи і понеділка.
 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 555 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz