Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2018 » Червень » 13 » У музеї відбулася презентація нової книги О.Й.Дем’янюка про Волинь в Українській революції
15:18

У музеї відбулася презентація нової книги О.Й.Дем’янюка про Волинь в Українській революції

Закрити баннер

13 червня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація монографії доктора історичних наук, професора, проректора з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Олександра Дем’янюка «Волинь в Українській революції: доба Української Центральної ради». Спеціально до події у музеї було розгорнуто пересувну фотодокументальну виставку «100 років боротьби: Українська революція 1917–1921 років».

На презентацію прийшло багато лучан: науковців із кількох університетів, краєзнавців, вчителів, студентів, учнів з Волинської обласної Малої академії наук, просто небайдужних до української історії людей.

На початку презентації директор Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Анатолій Силюк розповів про наукові здобутки Олександра Дем’янюка. Потому, про історичні проблеми, дослідженні у монографії, розповів сам її автор. У книзі висвітлено різні аспекти розвитку Волинської губернії під час доби Української Центральної Ради та Української Народної республіки: зміни у житті пересічних волинян, перебіг військово-політичних подій, перебування керівництва УНР на Волині та історії волинян, які були серед провідників революційних подій у березні 1917-го – квітні 1918-го років тощо.

Про ґрунтовність дослідження, різнобічність використаних джерел розповів доктор історичних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки і рецензент книги Ярослав Шабала.

Голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Геннадій Бондаренко наголосив на новизні дослідження.

Провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис наголосив на важливості (для всебічного розуміння Української революції) дослідження історії сторічної давності не лише у Києві, а й у регіонах, зокрема й на Волині.

Директор Торчинського історико-краєзнавчого музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник зазначив, що монографія є дуже корисною і для музейної роботи.

Детальний аналіз книги здійснила заступниця директора Луцького інституту розвитку людини університету «Україна» Олена Бундак. А директорка Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова розповіла, що монографія, примірник якої нещодавно було передано до бібліотеки, вже користується популярністю у відвідувачів.

Після основних виступів із залу лунали цікаві запитання, ще довго тривало обговорення книги. Олександр Дем’янюк зазначив, що це лише перший том його дослідження історії Волині в роки Української революції. Попереду – том ІІ, про Волинь під владою Гетьманату Павла Скоропадського та том ІІІ, про Волинь в часи Директорії УНР.

Волинський краєзнавчий музей вітає Олександра Йосиповича з ґрунтовним і важливим дослідженням та бажає натхнення у подальшій науковій праці!

Фото Л. Максимова

Переглядів: 496 | Додав: administrator | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz