Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2013 » Грудень » 12 » У місті Ковелі відбулася наукова історико-краєзнавча конференція (ВІДЕО).
13:46

У місті Ковелі відбулася наукова історико-краєзнавча конференція (ВІДЕО).

Закрити баннер
12 грудня Волинський краєзнавчий музей та Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, спільно з Ковельськими міською та районною радами провели у м.Ковелі 50-ту Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся: Ковель і Ковельщина в історії України та Волині”, присвячену 22-й річниці Незалежності України і 495-річчю надання Ковелю Магдебурзького права. Конференція відбулася у рамках святкових заходів з відзначення 495-ї річниці надання місту Магдебурзького права.
У роботі конференції взяло участь понад 50 науковців, освітян, краєзнавців, які приїхали до Ковеля, аби презентувати свої наукові дослідження. Ще більше було бажаючих почути про нові, ще невідомі для широкого загалу сторінки історії міста та Ковельського району.
Привітав науковців та численних гостей Ковельський міський голова Олег Кіндер. Він зауважив, що започаткована багато років тому, ідея проводити такі краєзнавчі заходи знаходила підтримку Ковельських міських голів різних каденцій. У цьогорічній конференції є новий акцент – її унікальність у тому, що досліджували історію міста не лише науковці. У Ковелі підростає молоде покоління майбутніх істориків та дослідників.
За підготовку цього краєзнавчого заходу міський голова подякував членам оргкомітету, яким довелося провести копітку дослідницьку та пошукову роботу, підготувати низку важливих матеріалів. Зокрема  кандидату історичних наук, професору Геннадію Бондаренку, директору Волинського краєзнавчого музею Анатолію Силюку, заступнику голови облдержадміністрації Олександру Курилюку, управлінню культури Волинської облдержадміністрації та багатьом іншим.
На конференції прозвучали доповіді та повідомлення,присвячені археології, історії, культурі та етнографії Ковеля та Ковельщини. Учасники конференції говорили про важливість нинішньої події як для Ковельщини так і для усієї України, про напрямки наукових робіт, про завдання, які планують ще вирішувати для збагачення історичної спадщини краю. Зокрема перед присутніми виступили кандидат історичних наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко, директор Державного архіву Волинської області Володимир Гика, голова міськрайонної організації Національної спілки краєзнавців України Анатолій Семенюк, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та інші. У другій половині дня науковці працювали у секційних засіданнях.
Після секційних засідань учасники конференції взяли  участь у відкритті виставки картин Андроника Лазарчука у культурно-просвітницькому центрі, в експозиції якої представлено роботи художника з фондів Волинського краєзнавчого музею.
Видано науковий збірник матеріалів конференції, який містить статті та повідомлення, присвячені археології, історії, культурі та етнографії Ковельщини у контексті української історії. На сторінках видання, яких у збірнику понад 600, є й дослідження про суспільно-політичне життя краю у різні роки, місцеву інтелігенцію, роки Другої світової війни та ін. В окремому розділі йдеться про історію місцевого самоврядування і Магдебурзького права. Збірник розрахований на науковців, краєзнавців, освітніх працівників та широке коло шанувальників минувшини.
Переглядів: 656 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz