Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2012 » Грудень » 5 » У Львові представили портрети литовських князів з колекції Волинського краєзнавчого музею.
21:45

У Львові представили портрети литовських князів з колекції Волинського краєзнавчого музею.

Закрити баннер
Виставка „Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських музеїв” експонувалася з 4 липня по 28 жовтня 2012 року у м. Вільнюсі, Литовська Республіка. З 5 по 31 грудня 2012 року портрети виставки з двох музеїв (Львівський історичний музей та Волинський краєзнавчий музей) експонуюся у відділі Львівського історичного музею Музей „Палаццо Бандінеллі” за адресою пл. Ринок, 2. Зокрема, на виставці, яка має виняткове історичне та іконографічне значення, представлено 8 портретів з фондової колекції Волинського краєзнавчого музею, які експонувалися у Литві.
5 грудня відбулася презентація каталога виставки „Портрети Великих князів і вельмож Литовських з українських музеїв”, виданого її організаторами – Національним музеєм „Палац Великих князів Литовських” (директор – Відас Долінскас) і Музеєм мистецтв Литви (директор – Ромуальдас Будріс).
У зверненнях Міністра культури Литовської Республіки Арунаса Гялунаса та Міністра культури України Михайла Кулиняка, розміщених в однойменному каталозі, підкреслено, що ця виставка стала найяскравішим підтвердженням успішного розвитку культурних зв'язків двох народів і свідчить про спільність культурної спадщини та історії Литви й України, про ланки непроминаючої історичної пам’яті, невичерпної традиції державницьких і мистецьких зв’язків.
Учасниками цього проекту, крім Литовської сторони, були українські музеї: Львівський історичний музей, Львівська національна галерея мистецтв, Волинський краєзнавчий музей, які передали на тимчасове експонування в Музей мистецтв Литви 20 жіночих, 62 чоловічих і 4 дитячі портрети зі своїх колекцій. Більшість з переданих портретів зберігались у фондосховищах музеїв, лише частина з них була опублікована.
Вперше в історії культурних зв’язків двох народів каталог виданий трьома мовами: литовською, українською та англійською на високому поліграфічному рівні. У виданому каталозі поіменно перераховані всі ті, хто доклався до здійснення цього міжнародного виставкового проекту.
В часі відкриття виставки у місті Вільнюсі говорилось про важливість праці литовських реставраторів, які відновили та реставрували частину портретів, що представлені на виставці, а також „одягнули” їх в стилізовані рами. Без їхньої, по-справжньому умілої, віртуозної праці важко було б уявити цю виставку в повній красі.
У презентації каталогу взяли участь начальник головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації облдержадміністрації Ірина Романів,  аташе з питань культури Посольства Литовської Республіки в Україні Дайва Дапшєнє, директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський, представники музеїв Вільнюса (Литовська Республіка) та Мінська (Республіка Білорусь).
Львівський історичний музей запрошує відвідати виставку повернутих з Вільнюса портретів і переконатись у тому, що наші партнери з Литви вміють шанувати спільну культурну спадщину двох народів.
Переглядів: 567 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz