Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2013 » Травень » 18 » У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки проведено секційне засідання Міжнародної наукової конференції.
13:10

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки проведено секційне засідання Міжнародної наукової конференції.

Закрити баннер
18 травня 2013 року в літературно-меморіальному музеї Лесі Українки с.Колодяжне відбулося секційне засідання Міжнародної наукової конференції „Леся Українка і національна література”, яка проходила 17 травня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Участь у ній узяли вчені з Луцька, Києва, Львова, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Житомира, Рівного, Полтави, а також Польщі та США.
На садибі біля пам’ятника письменниці гостей зустріли завідувач музею Віра Комзюк, заступник голови райдержадміністрації А.Д.Мигуля та заступник голови районної ради Г.С.Коляда.
В актовому залі музею засідання секції розпочав директор Інституту літератури імені Т.Г.Шевченка НАН України, директор Науково-дослідного інституту Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Микола Жулинський. Головний хранитель фондів Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар в свою чергу привітала колектив літературно-меморіального музею Лесі Українки з професійним святом Міжнародного дня музеїв, вручивши почесні грамоти і подяки.
Участь у засіданні взяв внучатий племінник Лесі Українки Роберто Гааб, онук Оксани Косач-Шимановської, який відвідав музей з донькою Еддою, сином Гуго та його нареченою Мартою Гарсія. Пан Роберто висловив свої міркування відносно перепоховання сестер Лесі Українки – Оксани та Ольги, з Праги та Аугсбургу в Колодяжненську землю.
З доповідями на теми „Художні прийоми моделювання візіонерського досвіду у ліриці Лесі Українки та Івана Франка” виступила кандидат філологічних наук, доцент, докторант кафедри українського літературознавства та компаративістки Житомирського державного університету імені І.Франка Галина Левченко, „O estetycznych paralelach: Lessia Ukrainka – Gabriela Zapolska” – кандидат гуманітарних наук, ад’юнк Бялостоцького університету (Польща) Янінка Анна, а також виступали декан Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Юрій Громик, письменник, громадський і культурний діяч, Герой України Іван Драч.
Для учасників секційного засідання Вірою Комзюк було проведено екскурсію по експозиціях музею.






Переглядів: 697 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz