Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2018 » Січень » 27 » У Художньому музеї відкрито виставку, присвячену пам’яті Соломії Крушельницької (ФОТО, ВІДЕО)
13:30

У Художньому музеї відкрито виставку, присвячену пам’яті Соломії Крушельницької (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

«На вершині світової слави» – під такою назвою у Художньому музеї, в рамках проекту «Довгі осінні, зимові вечори», 24 січня відбулась культурно-мистецька акція, присвячена пам’яті Соломії Крушельницької (1872–1952) – видатної прими, найуславленішої української оперної співачки.

В програмі події презентовано виставку «На вершині світової слави» з матеріалів і творів живопису українських художників із фондів Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької (Львів), які розкривають найважливіші етапи біографії великої українки, її виступів на найвідоміших оперних та концертних сценах світу. Це – фотографії Соломії Крушельницької під час виконання головних партій в операх провідних композиторів Європи (Р. Вагнера, Дж. Пуччіні, Ж. Бізе, Р. Штрауса, Дж. Мейєрбера, В. Ньєккі та ін.) і в приватному житті. А також – справжні раритети: особисті речі, програми, клавіри опер та нотні видання з особистої бібліотеки артистки. Особливе захоплення у відвідувачів викликають сучасні реконструкції сценічних костюмів Соломії Крушельницької (Чо-Чо-сан (Дж. Пуччіні «Мадам Батерфляй»), Ельза (Р. Вагнер «Лоенгрін»).

Важливе місце в проекті виставки займають твори живопису відомих українських художників. Серед них – високохудожній «Портрет Соломії Крушельницької» (1982 р. в.) львівського митця Любомира Медвідя. Інші роботи з виставки (портрети артистки, пейзажі Львова художників Ірини Проценко, Панаса Титенка, Володимира Горяєва) створені у 2017 році в рамках Міжнародного проекту «SOLOMIYA» під патронатом благодійного фонду «Україна – це ми».

Під час презентації виставки завідувач Художнього музею Зоя Навроцька наголосила на ролі Соломії Крушельницької в українській та світовій культурі. Емоційно і з великим натхненням про свою землячку розповіли гості зі Львова: Данута Білавич, завідувач наукового відділу, та Галина Огорчак, старший науковий співробітник Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької.

Родзинкою культурно-мистецького дійства став концерт вокальної музики за участю лауреата багатьох міжнародних конкурсів в Італії, Франції, Австрії Софії Соловій.

Експонування виставки матеріалів із колекції Музично-меморіального музею та концерт, що були презентовані у Художньому музеї 24 січня, стали можливим за сприяння одного із засновників благодійного фонду «Україна – це ми» Юрія Юрова (Київ), який відвідав Луцьк і побував на заході.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк подарував у колекцію меморіального музею Соломії Крушельницької портрет Лесі Українки відомого волинського художника-графіка Леоніда Хведчука і висловив думку про подальшу співпрацю.

Відео Волинської РДНСТРКУ:

Переглядів: 643 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz