Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Головна » 2017 » Лютий » 1 » Театральне дітище музейного просвітянського осередку (ФОТО, ВІДЕО)
15:59

Театральне дітище музейного просвітянського осередку (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

Щорічно просвітянський осередок “Джерело”, що діє при Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського практично з моменту його відкриття, допомагає у підготовці, організації та проведенні різноманітних культурно-освітніх заходів, передбачених планом роботи закладу. Крім відзначення пам'ятних дат, пов'язаних з В'ячеславом Липинським та членами його родини, тут проводяться цікаві зустрічі з творчими людьми, літературно-художні вечори, дитячі конкурси, фестивалі народної творчості. Зацікавлення односельців та мешканців сусідніх сіл викликають оригінальні заходи з відзначення календарно-обрядових свят з використанням місцевих звичаїв і традицій. Особливо великий наплив глядачів спостерігається під час різдвяно-новорічних свят. Учасники цих заходів пропонують глядачам щоразу щось нове, розкриваючи свої внутрішні можливості та природні задатки кожного.

14 січня цього року конференцзала музею була вщерть заповнена. Крім традиційного звучання колядок та новорічних віншувань, на суд вибагливого глядача представлено театральне дійство. Прем'єрою вистави “Кайдашева сім'я” за повістю І.С.Нечуя-Левицького засвідчено народження аматорського драмгуртка із символічною назвою “Толока”. Ідею створення театру, подану на зборах місцевих просвітян провідним науковим співробітником музею Наталією Гатальською, підтримали із захопленням. Невідкладно взялися до ознайомлення зі сценарієм та розподілом ролей. Професійну методичну допомогу у постановці протягом двох місяців (збирались на репетиції один-два рази на тиждень) надавала заслужена артистка України Галина Кажан, спеціально доїжджаючи з Луцька. Вона ж зіграла у виставі одну з найколоритніших ролей. Це був своєрідний майстер-клас для початківців.

До активної участі у підготовці декорацій для вистави та розучування ролей долучились музейні працівники, вчителі Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату “Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки”, члени осередку Просвіти “Джерело”, наші друзі та симпатики. Прем'єра була схвально оцінена публікою. Крім аматорів, дійство фіксували професіонали з Волинського телебачення.

Для закріплення напрацьованого матеріалу театральний гурт через три дні виступив ще на сцені актової зали спецшколи. Глядачі не стримували шалу емоцій. Підбадьорені успіхом, учасники гурту “Толока” продовжують роботу над шліфуванням акторської гри та освоєнням нових ролей.

Віталій Кушнір,
завідувач Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Відео Волинської РДНСТРКУ

Переглядів: 503 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz