Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Головна » 2017 » Лютий » 23 » Свято в Затурцівському музеї
12:14

Свято в Затурцівському музеї

Закрити баннер

Міжнародний день рідної мови у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського цьогоріч відзначили по-особливому. За задумом організаторів (а ними традиційно стали музейники та місцеві просвітяни) до цього свята було підготовлено вечір-портрет нашої землячки, цікавої, багатогранної особистості Галини Ушакової під назвою “З любові слово проросло”. Поетеса (автор двох виданих книг для дорослих і дітей та ще кількох – готових до друку), краєзнавець, колекціонер, квітникар, просвітянка — це все про Галину Людомирівну. І кожен з цих образів — яскравий та довершений. Росіянка за національністю, чиї дитячі роки пройшли в місті Армавір, випускниця-медалістка Затурцівської середньої школи і Київського технологічного інституту харчової промисловості, жителька Луцька протягом двох десятиріч — Галина Ушакова поетично-зворушливо освідчується в любові до найріднішого куточка на землі у книзі “Ода Затурцям”. “У школі її називали “ходячою енциклопедією”, – розповіла учасниця вечора, подруга пані Галини Катерина Опейда, відзначивши, що “захоплень цієї людини вистачило б на десятьох”. Ведучі свята — педагоги Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, “Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки”, члени просвітянського осередку “Джерело” Неля Кузава і Юрій Туровський – відзначили особливість гості вечора: крокувати в ногу з часом, не стояти осторонь громадського життя, оперативно реагувати на події в країні своєю поетичною творчістю і матеріалами до періодичних видань. А ще мати дивовижну здатність притягувати до себе людей, приятелювати, бути вірною дружбі протягом десятиліть.

На вечорі прозвучали вірші у виконанні автора, працівників музею та юних читців. А учасниками-глядачами свята стали старшокласники Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського, Затурцівської школи-інтернату зі своїми наставниками та школярі і педагоги Смолигівської ЗОШ І-ІІ ст. Луцького району.

Наприкінці вечора шановній гості разом з квітами було вручено подяку від музею за активну участь у громадському житті і культурно-просвітницькій роботі закладу.

Наталя Гатальська,
провідний науковий співробітник музею

Переглядів: 500 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz