Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2015 » Травень » 8 » «Символи пам’яті» в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)
10:21

«Символи пам’яті» в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

   7 травня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся захід, присвячений Дню пам’яті та примирення та 70-ій річниці Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні «Символи пам’яті». Метою заходу було вшанування пам’яті усіх загиблих українців у Другій світовій війні.

   В ході акції всі бажаючі прослухали мультимедійну лекцію старшого наукового співробітника відділу новітньої історії Сергія Лиса на тему «Українські символи пам’яті в контексті декомунізації», під час якої було подано правдиву інформацію про походження «георгіївської» стрічки та чому цей символ не відповідає нашим реаліям. Також в лекції йшлося про справжній символ шани загиблим у війні – червоний мак і чому потрібно популяризувати саме його.

   На заході також було проведено майстер-клас з виготовлення маків з тканини та паперу. Всі, хто відвідав захід мали можливість зробити символ пам’яті власноруч і 8-9 травня приколоти його на одяг. Працівники музею напередодні 8-9 травня усім відвідувачам музею дарували власноруч виготовлені маки.

   Як наголошує Український інститут національної пам’яті протягом попередніх 24 років незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським/російським зразком. Святкування за цим (пост)радянським зразком не відповідали історичній пам’яті українського народу і загальноєвропейським традиціям, призводили до ігнорування трагічних сторінок ІІ світової війни, закріплювали в свідомості культ війни. Результатом цього стало домінування історичних міфів, перманентне протистояння в суспільстві та посилення впливу Російської Федерації на громадське та політичне життя в Україні.

   Завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

   Завданням таких установ як музей є відновлення історичної справедливості та навчання правдивій історії, яка стільки років подавалася у викривленому вигляді. Наша пам’ять – це шлях до справді європейського майбутнього, адже українці гідно боролися з нацизмом протягом Другої світової війни і заслуговують на повагу.

Фото Л.Максимова

Переглядів: 683 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz