Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Липень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2019 » Липень » 1 » Про «війну, якої не було» розповіли у музеї (ФОТО, ВІДЕО)
14:27

Про «війну, якої не було» розповіли у музеї (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

27 червня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація книги Романа Зіненка «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії» у двох частинах. Автор – доброволець батальйону «Дніпро-1» брав участь в боях за Іловайськ і виходив горезвісним «зеленим коридором».

Книга Романа Зіненка – зібрання свідчень очевидців, які вже сьогодні є цінним історичним джерелом до якого звертатимуться майбутні дослідники російсько-української війни. Символічно, що презентація відбулась напередодні Дня Конституції України, адже українські захисники, яким присвячена книга, відстоювали державність жертвуючи своїми життями. Їхні імена – це наша історія, зберегти яку прагне музей.

Виступ автора супроводжувався презентацією вражаючих відео з війни. Роман Зіненко називав імена загиблих, акцентував увагу на постатях героїв. Неодноразово він згадував про розформовану 51 окрему механізовану бригаду, яку звинувачували у поразках першого періоду війни, всіляко замовчуючи подвиг волинян. На екрані присутні бачили й добровольців роти «Світязь», яка була сформована у червні 2014 р., а вже у серпні пройшла «зеленим коридором» Іловайського пекла. У залі були рідні загиблих, друзі, українські вояки, які захищають східні рубежі нашої держави.

Презентація завершилася словами пісні приуроченої Іловайській трагедії під час якої присутні у залі піднялись на ноги в знак пам’яті і поваги. За пропозицією автора хвилину мовчання не оголошували, адже в історії Іловайська мовчання триває і нині.

Роман Зіненко не лише презентував книгу, але й ознайомився з експозицією Волинського краєзнавчого музею. У виставкових залах від пана Романа були й питання, й опис інших українських музеїв, а заразом історичні факти про окремі експонати.

Ми вкотре висловлюємо вдячність пану Роману, за те, що жертвував заради України, за те, що підготував фундаментальну працю і погодився приїхати на Волинь із Дніпра. Сподіваємось, що автору буде надана максимальна державна підтримка, адже книга «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії» беззаперечно має потрапити до кожної бібліотеки. Якщо вона буде перекладена іншими мовами, то про Іловайськ дізнається увесь світ. Україна сьогодні відстоює не лише свої кордони, але й бореться за європейські цінності, свободу і людяність.

Нагадуємо, Волинський краєзнавчий музей реалізує проект «Наші захисники» – комплекс заходів із популяризації внеску волинян в обороні державного суверенітету і територіальної цілісності України, збору і вивчення матеріалів про АТО і ООС на Донбасі, а також протидії ворожій пропаганді. Закликаємо до співпраці усіх бажаючих!

Богдан Зек,
провідний науковий співробітник відділу новітньої історії
Волинського краєзнавчого музею

Фото Л. Максимова

Відео UA: Волинь:

Переглядів: 388 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz