Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2018 » Травень » 10 » Про минуле серце пам’ять зберігає (ФОТО, ВІДЕО)
09:55

Про минуле серце пам’ять зберігає (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

8–9 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня у Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година «Про минуле серце пам’ять зберігає», приурочена Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, та майстер-клас з виготовлення червоної квітки маку, символу пам’яті. Під час заходу присутні мали змогу оглянути фотодокументальну виставку «Волинь у роки Другої світової війни», яка висвітлює перебіг війни 1941–1945 років на території Волинської області.

Присутні на заході учні взяли участь в майстер-класі з виготовлення червоної квітки маку, всесвітнього символу пам’яті про загиблих під час Другої світової війни.

На завершення діти оглянули експозицію музею, присвячену подіям Другої світової війни на Волині.

Довідково:

Мак – символ пам’яті жертв Першої світової війни, а згодом – жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року. Дизайн українського червоного маку розроблено за сприяння Українського інституту національної пам’яті та Національної телерадіокомпанії України; дизайнер – Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, а з іншого – кривавий слід від кулі.

22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію № А /RES/59/26, в якій проголосила 8 і 9 травня Днями пам’яті та примирення. Нею державам-членам ООН, неурядовим організаціям, приватним особам, крім святкування своїх Днів Перемоги чи Визволення, рекомендовано також щороку відзначати один або два дні як данину пам’яті всім жертвам Другої світової війни.

В Україні згідно Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ої річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ої річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років» Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло від 3 до 4 млн. військових і підпільників. Понад 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн. жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася. Загалом безповоротні втрати України (українців та інших народів) склали 8 – 10 млн. осіб. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5, 6 тис. мостів, 28 тис. сіл, 300 тис. господарств. Нацистський окупаційний режим в Україні був одним з найжорстокіших в світі. Безпосередньо своїми руками або із залученням «добровільних помічників» з числа місцевого населення нацисти знищили 1,5 млн. українських євреїв та 20 тис. ромів.

Фото Л. Максимова

Відео Волинської РДНСТРКУ:

Переглядів: 640 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz