Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2017 » Травень » 22 » Презентували виставку до 100-річчю від дня народження Голови Проводу ОУН Олега Штуля (ФОТО, ВІДЕО)
11:25

Презентували виставку до 100-річчю від дня народження Голови Проводу ОУН Олега Штуля (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

18 травня у Волинському краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Довге повернення в Україну», присвяченої 100-річчю від дня народження Голови Проводу ОУН Олега Штуля. Емоційності заходу додав виступ хорової капели «Посвіт» заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука із репертуаром патріотичних пісень.

Волинський краєзнавчий музей був радий зустріти на відкритті виставки сина Олега Штуля – Данила, який прибув із Франції, а також його друзів Петра Антипа – заслуженого художника України, відому журналістку Наталію Соколенко, в. о. Голови ОУН(д) Віктора Світайла. Виставкою також зацікавились вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Відкриття виставки відбулось завдяки Данилу Штулю, який передав до музею особисті речі, фотографії та документи свого батька. Із Франції він прибув також не з пустими руками і подарував музею фотоапарат Голови Проводу ОУН Олега Штуля, а також два молитовники за якими відправляв церковну службу його батько – священик Данило Штуль.

Ведучим заходу був директор Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Анатолій Силюк.

Із вітальним словом перед публікою виступив заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк. Відомий письменник Іван Корсак представив свою книгу про Тараса Бульбу-Боровця, сподвижника Олега Штуля, а також розповів присутнім, що йому пощастило побувати у родинному будинку Штулів у с. Заліси Ратнівського району.

Актульність досліджень присвячених розгортанню українського визвольного руху на Волині підкреслив доктор історичних наук, професор Олег Ленартович. За його словами, виставка внесе свою лепту у популяризацію минулого. Віктор Світайло відзначив, що Олег Штуль був обдарованою особистістю, поєднував у собі не тільки політика, але й талановитого публіциста. Присутні дійшли згоди, що у перспективі варто створити музей УПА на Волині.

Дирекція Волинського краєзнавчого музею за сприяння у збереженні історичної пам’яті нагородила подякою Данила Штуля, а також його близького родича Аскольда Кобилка за передані до музею речі.

Першу екскурсію по виставці провів її автор – кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник музею Богдан Зек.

Гості заходу, представники ЗМІ із цікавістю спілкувались із паном Данилом Штулем, який намагався приділити свою увагу всім охочим.

Фото Л. Максимова

Відео Волинської РДНСТРКУ :

Переглядів: 653 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz