Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2017 » Грудень » 18 » Презентували сакральний живопис Володимира Жупанюка
12:55

Презентували сакральний живопис Володимира Жупанюка

Закрити баннер

14 грудня 2017 р. у Музеї волинської ікони відкрилася виставка «Сакральний живопис Володимира Жупанюка», яка презентує роботи автора з власної колекції, колекції Митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла та збірки Волинського краєзнавчого музею. Гостями музею були священнослужителі, члени товариства «Холмщина», працівники культури, митці, студенти, пошановувачі творчості луцького художника.

Понад 40 років Володимир Жупанюк працює в галузі образотворчого мистецтва. Майстерний графік, аквареліст, живописець-пейзажист, автор серії іконописних робіт має широке коло шанувальників. За останнє десятиліття Володимир Жупанюк створив серію робіт, присвячену сакральній тематиці. «Боремельський хрест», «Волинська Богоматір – покровителька землі Волинської», «Святий Миколай – покровитель Луцька», «Христос євхаристійний. Тайна вечеря» та ін. – не просто майстерно виконані живописні полотна, а твори, що наповнені духовними, історичними та культурними вимірами. В основі сюжетів лежать історичні події, легенди, перекази.

Володимир Жупанюк вперше презентував сакральну картину «Холмська Богородиця у подіях та фактах» (2017 р.), у якій традиція українського іконопису зображати чудодіяння, якими прославився образ, поєднана з написанням персоналій, пов’язаних з її історією.

На презентації виступив голова благодійного фонду «Рідна Волинь», який висловив своє захоплення творчістю художника та пообіцяв, що по завершенню роботи виставки, фонд виділить кошти на придбання картини «Холмська Богородиця у подіях та фактах» до збірки Музею волинської ікони.

Щирими і емоційними були виступи доньки та онучки Надії Горлицької. Священики УПЦ, УПЦ КП та УГКЦ у своїх виступах відзначили особливий духовний зміст робіт В. Жупанюка.

Про співпрацю художника з Волинським краєзнавчим музеєм говорила у своєму виступі заступник директора з наукової роботи Євгенія Ковальчук.

Першу екскурсію по виставці провів автор картин В. Жупанюк. Її з інтересом оглянули студенти Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури та гості музею.

Не дивлячись на форсмажорні обставини (відсутність світла) дійство пройшло у теплій, сердечній та доброзичливій атмосфері.

Джерело: Музей волинської ікони

Переглядів: 560 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz