Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2018 » Серпень » 22 » Презентація виставкового проекту «Колекції Музею волинської ікони» (ФОТО, ВІДЕО)
19:08

Презентація виставкового проекту «Колекції Музею волинської ікони» (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

21 серпня 2018 року відбулася презентація виставкового проекту «Колекції Музею волинської ікони», присвяченого 25-річчю діяльності музею.

На представленні нового виставкового проекту були присутні представники влади і духовенства, працівники культури, шанувальники сакрального мистецтва. Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, відкриваючи виставку, наголосив на унікальності колекції Музею волинської ікони і важливості діяльності музею у духовному збагаченні нинішніх поколінь. Завідувач музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва розповіла про важливі віхи становлення музею, про формування колекцій, згадала добрим словом тих, хто першими підтримали музей на початках його діяльності – Митрополита Ніфонта, тодішнього голову Волинської ОДА Бориса Клімчука, дослідників зі Львова. Начальник управління культури, з питань релігій та національностей Волинської ОДА Валерій Дмитрук привітав присутніх з відкриттям такої цікавої виставки і побажав успіхів у подальшій праці.

Заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею Євгенія Ковальчук, розповідаючи про багаторічну роботу колективу Музею волинської ікони, відзначила самовідданість і професіоналізм співробітників.

Андрій Ломага, заступник директора департаменту культури Луцької міської ради, щиро привітав колектив музею із знаменною датою, вручивши Подяку департаменту культури Луцької міської ради за участь музею у культурно-мистецькому житті міста, та висловив сподівання на подальшу творчу співпрацю.

Про практичну допомогу музею у підготовці висококласних спеціалістів-музейників говорив Геннадій Бондаренко, професор кафедри археології та спеціальних історичних дисциплін Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, голова Волинського обласного товариства краєзнавців. Голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов наголосив на тому, що фонд завжди підтримував і надалі підтримуватиме проекти музею, що популяризують духовні скарби краю. Від Волинської єпархії УПЦ КП слово мав ієромонах Дмитро, який передав вітання від Митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла та підкреслив важливість співпраці церкви і музею, запропонувавши спільні творчі проекти. Благочинний храмів УПЦ м. Луцька, протоієрей Володимир Літвенчук наголосив на цінності плідного духовного діалогу між церквою і закладами культури.

На завершення урочистостей директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк подякував всім працівникам Музею волинської ікони за роботу по збереженню, дослідженню і популяризації сакрального мистецтва Волині та запросив усіх присутніх до огляду виставки. Першу екскурсію провела провідний науковий співробітник Світлана Василевська. З великим інтересом гості оглянули зразки з колекцій західноєвропейського живопису XVIII-XIX ст., металопластики ХІХ-ХХ ст., різьби і скульптури доби українського бароко, пізньої хатньої ікони ХІХ ст., твори сучасних волинських іконописців.

Джерело: Музей волинської ікони

Відео ПАТ НСТУ ВРД:

Переглядів: 472 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz