Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2017 » Серпень » 24 » Подарунок «На спомин про Луцьк»
14:00

Подарунок «На спомин про Луцьк»

Закрити баннер

Напередодні Дня Незалежності України, 23 серпня, у Художньому музеї відбулось відкриття виставки Гаврила Остапенка (1892 – 1971) «На спомин про Луцьк». А це понад сорок різножанрових творів (архітектурні пейзажі, портрети, краєвиди Луцька та його околиць), виконані в техніці олійного живопису, які знайомлять глядача із творчістю художника періоду кінця 1920-х – 1960-х років – часу, коли митець мешкав у Луцьку.

Експозиція дозволяє простежити не лише зміни у виконавчій манері художника, а й мінливість його настрою, відчуттів і тематичних уподобань. Дозволяє відчути і посмакувати атмосферою Луцька ніби не зовсім далекого і, разом з тим, абсолютно іншого часу.

Проект представила Зоя Навроцька – завідувач музею та Олена Старикова – провідний науковий співробітник та куратор проекту.

Звичайно, такий завершений, презентабельний результат не вдалось би зробити без підтримки: Департаменту культури Луцької міської ради в особі директора Тетяни Гнатів, народного депутата Верховної Ради України Ігоря Лапіна, який посприяв у виданні буклету, Оксани Павлюк, яка неодноразово на високому рівні оформляє твори, Волинського краєзнавчого музею, в якому зберігається архів фотографій, документів та об’ємна колекція творів образотворчого мистецтва (живопис, графіка – понад двісті одиниць збереження) передана самим художником та його родиною.

Виставка вражає своєю щирістю, романтизмом, і витримала, як зазначила Зоя Навроцька, «фільтр часу». Подвижницьку роль художника відмітила також мистецтвознавець Оксана Ременяка, адже на полотнах зафіксовані цікаві історичні пам’ятки архітектури, а також на звороті художник дуже часто описує зображуваний сюжет з поміткою «Варто зберегти». Реставратор Анатолій Квасюк звернув увагу присутніх на дуже тонку манеру письма митця, в якого не зайве повчитись професійним художникам, а також на автопортрет Гаврила Остапенка.

Хочеться лише додати – як чудово, що ми знаємо смак морозива у літню спеку не зі слів, а з особистих вражень. Так само варто кожному відвідати виставку Гаврила Остапенка «На спомин про Луцьк» і наповнитись власними емоціями.

Художній музей запрошує усіх
на виставку-подарунок Луцьку до Дня Незалежності!

Джерело: Художній музей

Переглядів: 731 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz