Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2015 » Жовтень » 27 » Обласний музей запрошує у „Світ особливого” Світлани і Галини Махонюк та Володимира Кусика
14:38

Обласний музей запрошує у „Світ особливого” Світлани і Галини Махонюк та Володимира Кусика

Закрити баннер

   29 жовтня 2015 року о 14 годині у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки „Світ особливого”, на якій демонструються вишиті рушники Світлани і Галини Махонюк (с. Овадне Володимир-Волинського району) та кераміка Володимира Кусика (м. Луцьк).

   Галина Махонюк – заслужений майстер народної творчості України. Сьогодні для лучан вона представляє багаторічний творчий здобуток створений спільно з сестрою Світланою (1964‒2009). Це власна колекція, що становить сто рушників, вишитих різними техніками (хрестик, занизування, виколювання, вирізування, лічильна гладь, мережки). Демонструється вона на численних виставках в різних регіонах України і за кордоном. Привертає увагу відвідувачів поєднанням традиційних українських візерунків у власній композиційній єдності, витонченістю, чіткою виразністю тощо. Вишиті рушники Галини і Світлани Махонюк не залишать байдужими поціновувачів традиційного мистецтва народної вишивки, сучасних майстрів.

   Володимир Кусик – художник декоративно-ужиткового мистецтва (кераміст). Більше двадцяти років створює гончарний посуд, керамічну пластику. Відроджував традиції виробництва чорно-димленої кераміки Волині. Працював у творчих майстернях Луцька. Бере активну участь у фестивалях, ярмарках. На виставці „Світ особливого” демонструється 160 робіт створених Володимиром Кусиком. Макітри й миски, глечики й збанки, кружки, кухлі, баклажки, підсвічники тощо вирізняються досконалістю форм, різноманіттям „виписаних” орнаментів.

   Виставка створена Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинським обласним осередком Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Галина Махонюк і Володимир Кусик є членами Спілки майстрів й представляють творчість нашого краю, як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні.

   „Світ особливого” демонструє своєрідну творчість непересічних особистостей і запрошує до знайомства з незвичайними мистецькими творами волинських майстрів.

Переглядів: 577 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz