Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2018 » Березень » 23 » Обласний музей запрошує на презентацію виставки «Театр і Майстер»
13:20

Обласний музей запрошує на презентацію виставки «Театр і Майстер»

Закрити баннер

26 березня 2018 року о 15.00 у Волинському краєзнавчому музеї, до Міжнародного дня театру, відбудеться відкриття виставки «Театр і Майстер».

В основу наукової концепції виставки покладена ідея показати через особистість майстра один із складників процесу створення театральної вистави, кухню сценографії.

 

Довідка: сценографія - це театрально-декораційне мистецтво, галузь образотворчого мистецтва – що її завданням є оформлення простору сцени і надання візуальної оправи театральній виставі за допомогою пластично-малярських засобів та світлових ефектів. До сценографії належить також компонування сценічних реквізитів, костюмів.

 

Ми часто асоціюємо працю в театрі лише з грою акторів, які презентують готовий продукт для глядача. Сьогодні хочемо поговорити трішки про інше – як створюється вистава. Наскільки це трудомісткий процес, що складається з багатьох творчих та робочих моментів. Ми показуємо театр через творчість художника сценографа. Театр 1970–1980-х у Луцьку художника-постановника Лесі Каспрук і сучасний театр останнього десятиліття художника Богдани Бочкай.

На виставці використані матеріали з особистого творчого архіву Лесі Павлівни Каспрук (передані на експонування її донькою Анастасією), яка впродовж десяти років (1977–1988) працювала в театрі як театральний художник-постановник, художник по костюмах і художник-декоратор, а також матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею та Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка.

Виставка дозволить через елементи сценографії: театральні ескізи, афіші, костюми, інші інформаційні джерела (програмки театральних спектаклів, фотографії, публікації в пресі, ін.), відтворити одну зі сторінок історії Волинського обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка (десятиліття 1978–1988 рр.) і сучасного театру, визначити його місце в житті громади. Представлено більше 300 експонатів.

На виставці використані інтерактивні форми подачі окремих тематичних блоків. Наприклад, театральні програмки, як форма спілкування з темою, з експонатом, використовуючи особисті архіви театралів. До співпраці і наповнення експозиції виставки запрошуємо любителів театру.

Автор наукової концепції виставки: кандидат історичних наук, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею Євгенія Ковальчук.

Співорганізатором виставки є Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка.

Фінансову підтримку в оформлені виставки надали сестри Зоя і Галя Побережнюки з Києва.

Виставка буде діяти впродовж квітня 2018 року.

Чекаємо на вас у Волинському краєзнавчому музеї за адресою м. Луцьк, вул. Шопена, 20.

Телефон для довідок: 24-56-19; 24-75-82.

Переглядів: 403 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz