Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2015 » Листопад » 3 » Обласний музей відкрив „Світ особливого” Світлани і Галини Махонюк та Володимира Кусика (ФОТО, ВІДЕО)
13:39

Обласний музей відкрив „Світ особливого” Світлани і Галини Махонюк та Володимира Кусика (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

   Волинський краєзнавчий музей запрошує відвідати виставку «Світ особливого: сто рушників Галини і Світлани Махонюк та кераміка Володимира Кусика».

   Виставка об’єднала індивідуальну, оригінальну творчість, непересічних особистостей: художника-кераміста Володимира Кусика з м. Луцька і майстрів народної вишивки Світлани й Галини Махонюк з с. Овадне Володимир-Волинського району. Її представлення відбулося 29 жовтня 2015 року. З цією значимою подією майстрів вітали: директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, автор концепції виставки, завідувач відділу етнографії обласного музею Людмила Мірошниченко-Гусак, завідувач сектору культури та туризму Володимир-Волинської райдержадміністрації Роман Віслобоков, мистецтвознавець, завідувач Художнього музею Зоя Навроцька, друзі, рідні, знайомі.

   Кераміка Володимира Федоровича вперше демонструється у Волинському краєзнавчому музеї, хоч його роботи давно добре відомі лучанам. До уваги відвідувачів майстром представлено 162 вироби переважно чорно-димленої кераміки досконалих форм та різноманітної орнаментації.

   Вишивальниці Галина і Світлана Махонюки десять років тому вже знайомили лучан із своїми творами на виставці «Нев’янучий сад», яка стала однією з найвизначніших подій мистецького життя краю. Сьогодні Галина Петрівна демонструє у залі Волинського краєзнавчого музею виставкову колекцію – сто рушників вишитих спільно з сестрою Світланою (1964‒2009).

   Володимир Кусик, Галина і Світлана Махонюки представляють народне мистецтво волинського краю, як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні. Вишиті рушники «облетіли» Львівщину, Тернопільщину, Хмельниччину, Рівненщину, Київщину, Івано-Франківщину, Закарпаття. Експонувалися на 45 персональних виставках в Україні та за кордоном. Горщики, миски, макітри, збанки, кухлі, керамічні панно прикрашають побут, створюють прекрасну атмосферу в багатьох оселях українських родин й високо цінуються за кордоном.

   Володимир Федорович Кусик з 1996 року був кандидатом, а з 2001 року є дійсним членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

   Галина Махонюк минулого року удостоєна почесного звання «Заслужений майстер народної творчості України».

   У роботах волинські майстри для нас розкривають свої творчу натуру, відкривають світ незвичного, світ особливого. Ці творчі особистості є гордістю Волині.

   Тож волиняни мають гарну нагоду впродовж листопада-грудня 2015 року ознайомитися з вишитими рушниками Галини й Світлани Махонюк, керамікою Володимира Кусика у Волинському краєзнавчому музеї.

Фото Л.Максимова

Відео Волинської ОДТРК:

Відео ТРК „Аверс”:

Переглядів: 1007 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz