Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2012 » Грудень » 6 » Науковці Волинського краєзнавчого музею розповіли Послу Чеської Республіки в Україні про чехів на Волині та показали їх поховання у Луцьку.
12:22

Науковці Волинського краєзнавчого музею розповіли Послу Чеської Республіки в Україні про чехів на Волині та показали їх поховання у Луцьку.

Закрити баннер
Як уже повідомлялося, 5 грудня 2012 року у Волинському краєзнавчому музеї за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні Івана Почухи та Генерального Консула Чеської Республіки у місті Львові Давіда Павліти відбулося відкриття виставки, присвяченої історії пивоваріння у Чехії та на Волині. Крім того, в ході спілкування з високими гостями з Чехії, наукові співробітники музею розповіли їм про історію древнього Лучеська, провели екскурсії по Старому місту, Музею волинської ікони, експозиції Волинського краєзнавчого музею. Були обговорені і питання з історії чехів на Волині. Зокрема, Іван Почуха та Давід Павліта оглянули сквер поблизу Волинського державного училища культури і мистецтв на вулиці Шевченка, де вони хотіли б встановити пам’ятний знак на пошану чеських воїнів, які перебували у Луцьку в роки Першої світової війни.
Працівники музею розповіли пану Послу і про невеличке чеське кладовище в районі вулиць Городоцької та Малоомелянівської, яке нині знаходиться у доволі занедбаному стані. Про ці поховання на околиці Луцька тепер, мабуть, пам’ятають лише місцеві краєзнавці. На могилах є надгробні плити від часів  перших чеських поселенців на Волині у 1870-х роках до початку епохи  радянського панування в нашому краї у 1940-х роках. Але для того, аби з’ясувати долі тих, хто тут спочив у мирі, потрібно  провести значну пошукову роботу.
В супроводі старшого наукового співробітника музею Сергія Лиса, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки Іван Почуха, Генеральний Консул Давід Павліта і Голова правління  ПАТ „Луцький пивзавод” Анатолій Конзера відвідали чеське кладовище та вшанували пам’ять померлих. Іван Почуха висловив побажання, аби дані поховання були належно впорядковані та пообіцяв посприяти цьому.  Сподіваємось також, що співпраця чеської громади міста Луцька і науковців Волинського краєзнавчого музею й надалі буде сприяти збереженню пам’яті про діяльність чехів на Волині та їхній внесок у розбудову краю.

 

Фото Л.Максимова

Переглядів: 563 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz