Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2018 » Січень » 15 » Музей волинської ікони запрошує на Різдвяні зустрічі
14:24

Музей волинської ікони запрошує на Різдвяні зустрічі

Закрити баннер

16 січня 2018 р. о 16 год. у Музеї волинської ікони відбудуться
РІЗДВЯНІ ЗУСТРІЧІ!
Духовні піснеспіви, колядки і щедрівки подарують слухачам учасники молодіжного хору „Умілєніє”
Свято-Пантелеймонівського храму м. Луцька.

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

ПРЕС-РЕЛІЗ
«Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони»

16 січня 2018 р. о 16 год. відбудуться «Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони» та презентація проекту «Ікона місяця. Пам’ятка з фондосховища», присвяченого 25-річчю Музею волинської ікони. Колядки і щедрівки прозвучать у виконанні молодіжного хору «Умілєніє» Свято-Пантелеймонівського храму м. Луцька.

26 серпня 2018 р. Музей волинської ікони відзначатиме 25-річчя діяльності. Відкриття музею стало значною подією у науковому та культурному житті Волині і всієї України. З нагоди ювілею Волинський краєзнавчий музей оголосив 2018 рік – Роком Музею волинської ікони. Передбачено проведення міжнародної наукової конференції та науково-освітніх заходів, відкриття нових виставок, видання каталогів колекції, зміцнення матеріально-технічної бази музею.

Заходи до ювілею розпочинає презентація проекту «Ікона місяця. Пам’ятка з фондосховища», який передбачає експонування щомісячно однієї пам’ятки темперного і олійного живопису з фондів музею. Завданням цього проекту є знайомство відвідувачів з пам’ятками відреставрованої частини колекції, які ніколи не експонувалися і будуть представлені вперше. Відкриває проект ікона на полотні першої половини ХІХ ст. «Святий Василій Великий» з церкви Казанської ікони Богородиці с.Буцин Старовижівського району. Ікона була привезена експедицією Волинського краєзнавчого музею 1986 р. і відреставрована у Львівській філії ННДРЦУ 2015 р. Образ відзначається традиційною іконографією святого – зображений у повний зріст в архієрейському облаченні. Дарчий напис у нижній частині ікони свідчить про те, що ікона була написана для встановлення на північних дияконських вратах.

«Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони» започатковані у 2008 р. Хор Умілєніє» вперше заспівав Божественну Літургію у Свято-Пантелеймонівському храмі 3 липня 2001 року. Учасниками були учні недільної школи при Свято-Покровському храмі.. Першими керівниками колективу були Наталія Соловко, Оксана Ющик, Олена Марчук. Тривалий час хор був суто дівочим, сьогодні у ньому співають також юнаки. Нині регентом є Юлія Маслєннікова, викладач хорового диригування музичного відділу Луцького педагогічного коледжу. Учасниками хору є залюблені у духовний спів молоді люди різних професій. У репертуарі хору – давні візантійські розспіви, твори відомих композиторів-класиків Кирила Стеценка, Олександра Архангельського, Миколи Леонтовича, Павла Чеснокова, Артемія Веделя, сучасні духовні піснеспіви митрополита Іларіона Алфєєва та архімандрита Романа Підлубняка. Хор співає на богослужіннях у Свято-Пантелеймонівському храмі, у церквах і монастирях Волині, на благодійних концертах. Піснеспіви у виконанні хору звучали у Києво-Печерській Лаврі та традиційному концерті стародавніх українських колядок у Почаївській Лаврі.

Джерело: Музей волинської ікони

Переглядів: 491 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz