Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2014 » Грудень » 8 » Музей Луцького братства запрошує на виставку давніх образів Луцька і Волині.
10:05

Музей Луцького братства запрошує на виставку давніх образів Луцька і Волині.

Закрити баннер

   10 грудня 2014 року о 12 годині в Музеї історії Луцького братства відбудеться відкриття виставки «Образ Луцька і Волині у фалеристиці, геральдиці та сфраґісах», яка є продовженням циклу заходів, присвячених 85-річному ювілею Волинського краєзнавчого музею.

Святий Миколай на печатці Луцька

   Над виставкою працювали наукові співробітники музейного відділу Андрій Боярчук і Олена Бірюліна та головний хранитель фондів обласного музею Наталія Пушкар.

   В центрі експозиції виставки одна з провідних «класичних» спеціальних історичних дисциплін – сфрагістика, актуальність якої в сфері історичного пізнання постійно зростає. Важливість проблематики підкреслена на виставці сучасними творами молодої української геральдичної науки – діючими гербами волинських міст, що реконструювались на основі історичних печаток. Вибірка окремих оригінальних сфраґісів Волинського краєзнавчого музею виставлятиметься тут вперше. В переддень пошанування святителя Миколая Мирлікійського – «всенародного святого» в Україні – особливим акцентом виставки є ретроспективна історія луцького герба з образом святого.

   Окремий блок виставки складатимуть предмети медальєрного мистецтва, зокрема із зображенням двох геніальних творців, життя яких пов’язане з Волинню – Лесі Українки та Юзефа Ігнація Крашевського. Останній, що належить до найплодовитіших авторів в історії польської літератури, більше як 20 років свого життя господарював і творив у власних маєтках на сучасній Волині. Також відвідувачам виставки будуть представлені ювілейні та пропам’ятні монети – талановитого математика Михайла Кравчука, акторки театру і кіно Наталії Ужвій, знаного політичного, громадського та церковного діяча Івана Огієнка.

   Суміжними тематичними блоками будуть показані предмети фалеристики, що відображають промисловий потенціал Волині, зокрема ювілейні значки і нагрудні знаки приурочені ювілейним датам Луцького автомобільного заводу, Луцького цукрового заводу та іншим; природоохоронну діяльність Шацького національного парку; радянську історію Волині (значки комсомольської та піонерської організацій, учасників соціалістичних змагань тощо). Презентуватимуться значки та медальйони на релігійну тематику, в тому числі нагрудні знаки членів православних братств на Волині у ХІХ ст.

   Виставка діятиме впродовж кількох місяців. Адреса музею: м.Луцьк, вул. Кондзелевича, 5 (Старе місто). Замовити екскурсію можна за тел. 72-33-71.

Переглядів: 666 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz