Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2018 » Липень » 29 » Музей Лесі Українки у Колодяжному запрошує на відкриття виставки Валентина Кирилкова
14:39

Музей Лесі Українки у Колодяжному запрошує на відкриття виставки Валентина Кирилкова

Закрити баннер

1 серпня (середа) о 12:00 год. у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудеться презентація виставки творів Валентина Кирилкова (1936 р. н.), волинського художника, члена Волинської обласної організації Національної спілки художників України.

Волинський художник Валентин Кирилков вперше презентує свою персональну виставку у стінах музею Лесі Українки у Колодяжному. Її візуальний ряд вибудовано з полотен олійного малярства та акварелі, загалом – понад п'ятдесят одиниць. Центральне місце на ній займають пейзажі, натюрморти, створені художником протягом останніх літ. Особливим звучанням наповнюють експозицію виставки майже невідомі сучасному глядачеві акварелі 1970-х – 1980-х років, які розширюють межі сприйняття і розуміння творчого амплуа художника.

Довідково:

Народився Валентин Феодосійович Кирилков 17 вересня 1936 р. у м.Одесі. Малювати почав ще у шкільному віці. У 1953–1961 рр. навчався в Одеському державному художньому училищі. У 1961 приїхав за направленням на роботу в м. Дубно. У Луцьку мешкає з 1961 р. З цього часу аж до 1974 р. працював викладачем Луцької дитячої художньої школи. У 1962–1968 рр. він навчався в Українському поліграфічному інституті ім. І. Федорова у Львові. З 1985 р. – член Волинської обласної організації Національної спілки художників України. У 2008 р. художник відзначений обласною премією імені Йова Конзелевича.

Валентин Кирилков належить до тієї генерації мистців, для котрих праця за мольбертом у тихій майстерні – головна програма творчого життя. Людина стримана й неговірка, він, зазвичай, віддає перевагу самій роботі над твором, аніж розповідям про нього. Уникаючи гучних фраз та імпозантних заяв, художник послідовно й наполегливо іде шляхом творчості.

Творчий доробок Валентина Кирилкова – це величезний комплекс друкованої графіки, начерків з натури, акварелей і пласт станкового малярства, найбільший за чисельністю. Все, створене ним, означене стилістичною цілісністю, послідовністю пошуків та майстерністю виконання. Носій прекрасної реалістичної школи, Валентин Кирилков уміє не тільки побачити й відчути красу в найтонших її проявах, а й спроможний передати все це у своїх творах. Він випробовував себе у найрізноманітніших жанрах образотворчого мистецтва: портрет, натюрморт, історична, побутова картина… Однак, найкращих результатів досягнув у пейзажі, який можна порівняти із вишуканою піснею про рідний край, матінку-землю, про життя. Неозорі волинські простори, косі дощі над Карпатами, морські узбережжя, іскристий сніг на околицях Луцька, замок Любарта… Кожен із цих мотивів сповнений проникливо-ліричним настроєм, означений високою культурою виконання, щирістю почуттів, життєстверджуючим звучанням.

Переглядів: 557 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz