Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2018 » Жовтень » 1 » «Мандруємо століттями. Гончарство» – в обласному музеї провели інтерактивну екскурсію для дітей
14:32

«Мандруємо століттями. Гончарство» – в обласному музеї провели інтерактивну екскурсію для дітей

Закрити баннер

27 вересня 2018 року у Волинському краєзнавчому музеї вдруге провели інтерактивну екскурсію під назвою «Мандруємо століттями. Гончарство», учасниками якої стали учні 2 класу Луцької загальноосвітньої школи №2. Під час заходу юні мандрівники в експозиції відділу давньої історії дізнались про еволюцію глиняного посуду від доби нового кам’яного віку до гончарного промислу на Волині початку ХХ століття.

Школярі із цікавістю слухали розповідь екскурсовода та у спеціальних інтерактивних зонах виконували практичні заняття: розглядали за допомогою збільшувального скла фрагменти давньої кераміки, виготовляли із глини посудинки джгутовим ліпленням та наносили на них різноманітні шнурові та лінійні орнаменти. Із інтересом учні слухали про гончарство Київської Русі та значення клейма на денцях посуду. У наступній інтерактивній зоні, на шляху визначеного маршруту, школярі вигадували власне клеймо для своїх виробів та виконували ряд інших завдань.

Окрема розповідь екскурсовода була присвячена глиняним козацьким люлькам – «носогрійкам», поширенню керамічних іграшок та дрібної пластики у ХVІІІ ст. Також діти дізналися історією порцеляни, «китайський секрет» та діяльність Корецької мануфактури. Разом з екскурсоводом учні оглянули порцелянові вироби, що належали литовському роду Радзивілів.

У ході екскурсії-мандрівки школярам розповіли про волинські гончарні осередки та майстрів-гончарів; особливості виготовлення та продажу їх продукції на ярмарках. Усім було цікаво дізнатись назви та функціональне призначення гончарних виробів, розміщених у експозиції, почути та порівняти «голос» посуду з глини: випаленого горщика та сирцю, покритого поливою та тонкостінного, горщика та гладишки тощо.

Така форма екскурсії дає можливість отримати теоретичні знання та задіяти їх у практичних завданнях, проявити свої художні здібності та естетичний смак. За активну та уважну участь на завершення мандрівки усі школярі отримали маленькі подарунки.

Запрошуємо усіх охочих взяти участь у інтерактивній екскурсії «Мандруємо століття. Гончарство». Екскурсії проводяться по експозиції відділу давньої історії у дні роботи музею за попереднім записом. Замовити екскурсію можна за телефоном: 24 23 58 (відділ етнографії).

Оксана Моренчук,
молодший науковий співробітник відділ етнографії

Переглядів: 423 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz