Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2018 » Листопад » 12 » Луцьк відвідали мистецтвознавці з Польщі та України, а також… нащадок Радзивіллів!
18:14

Луцьк відвідали мистецтвознавці з Польщі та України, а також… нащадок Радзивіллів!

Закрити баннер

10 листопада до міста Луцька завітали почесні гості з Польщі та України, серед яких історики, мистецтвознавці та нащадок князівського роду Радзивіллів. Метою гостин було відвідати пам’ятки Радзивіллів в Олиці та Художній музей у місті Луцьку, який недавно презентував нову виставку під назвою «Мистецькі скарби Олицького палацу».

Серед гостей, які завітали на Волинь: Мацєй Радзивілл, польський аристократ, меценат, колекціонер, громадський діяч (Польща); Оксана Лобко, кандидат історичних наук, авторка проекту «Навколо одного образу» (Київ) та мистецтвознавці з Музею в Неборові Моніка Антчак, Моніка Антчак, Александра Чарноленська, Ксенія Монджєєвська-Мрозовська та реставратора Ельжбета Богачевіч-Бернацька.

Високоповажні гості відвідали Луцький замок, оглянули експозиції Художнього музею в Луцьку, де висловили захоплення збереженням та рівнем експонування Олицької колекції, обговорили плани подальшої співпраці з проблем атрибуції та ідентифікації картин та предметів, які походять із Олики. Художній музей вразив гостей своїми скарбами та атмосферою. Про експозицію та її героїв, представників роду Радзивіллів, захоплююче розповідали завідувач музею Зоя Навроцька та науковий співробітник Олена Старикова. В середовищі творів мистецтва, що представлені в постійній експозиції музею та на виставці «Мистецькі скарби Олицького палацу», відбулась дружня розмова князя із директором Волинського краєзнавчого музею Анатолієм Силюком, завідувачем Художнього музею Зоєю Навроцькою, науковими співробітниками Оленою Стариковою та Оксаною Вознюк. Зав’язались дружні контакти із науковцями Музею-Палацу у Неборові. Його Величність князь Мацей Радзивіл мило поділився цікавими історіями про родину, спогадами про деяких її представників, допоміг із атрибуцією ряду творів.

Потім гості завітали до Волинського краєзнавчого музею, екскурсію у якому провів директор Анатолій Силюк, адже в головному музеї області також є багато експонатів із Олики. Шановані гості оглянули експозиції та виставки обласного краєзнавчого музею, обмінялись виданнями про Олику та Олицький замок, намітили плани подальшої співпраці із Палацом в Неборові та родиною Радзивілів. Зацікавлення викликали унікальні раритети із Олицької колекції, виставлені у постійній експозиції, перспективи їх дослідження та введення до наукового обігу.

Організатор мистецької подорожі мистецтвознавець Оксана Лобко про візит князя Мацея Радзивіла до Художнього музею в Луцьку опублікувала Facebook власні враження: «Цими днями з нашими гостями побувала у кількох музеях. Ми в захваті від Художнього музею м. Луцька, відділу ВКМ. Нещодавно зроблений ремонт, гарна експозиція, читабельний етикетаж та нова система освітлення. Зайшовши відчувається музейний дух, щирість та легкість. Це усе старання Анатолія Силюка та Зої Навроцької. Цей пост – подяка за чудову роботу та вітання з 45 річницею Луцького художнього музею».

Переглядів: 393 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz