Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 27 » Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії
18:53

Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії

Закрити баннер

24-25 жовтня в м. Любомль відбулася Міжнародна наукова історико-краєзнавча конференція «Любомль та Любомльщина в українській та європейській історії», присвячена 730-ій річниці з часу першої писемної згадки про м. Любомль та 810-ій річниці з часу писемної згадки про літописне м. Угровськ.

Організаторами заходу виступили Любомльська районна рада, Любомльська РДА, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Центр дослідів Волині при СНУ імені Лесі Українки, Волинський краєзнавчий музей, Любомльський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти.

На початку заходу учасники мали змогу ознайомитись із експозиціями Любомльського краєзнавчого музею, виставкою ікон, металопластики та стародруків XVII-ХІХ ст.

Під час відкриття конференції із вітальними словами до учасників конференції звернулись голова Любомльської районної ради Микола Сушик, перший заступник голови Любомльської РДА Олександр Герасимчук, секретар міської ради Антон Фурманюк, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, завідувач кафедри документознавства і музейної справи СНУ імені Лесі Українки, професор Геннадій Бондаренко, директор Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури Анатолій Силюк, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту археології НАН України Олег Петраускас, заступник директора Волинського обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Катерина Павлюк, представник інституції «Брама Гродська» (м. Люблін, Польща) Моніка Тарайко та ін.

В ході пленарного засідання грамотами і подяками Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та Волинського обласного центру туризму, спорту та екскурсій відмічено місцевих краєзнавців Миколу Дзея, Ігоря Красицького, Катерину Оніщук, Надію Остренко, Василя Загуру, Олександра Остапюка. Окремо відмічено керівників секцій Любомльської філії МАН та їх вихованців.

Із святковою програмою для учасників конференції виступили працівники районного Будинку культури.

Далі історики, музейні працівники, краєзнавці та вчителі виступили із повідомленнями, які стосувались минувшини Любомльщини та Волині. Зазначимо, що до участі в конференції зголосилося більше сотні науковців з України, Польщі, Російської Федерації.

Після перерви учасники конференції продовжили роботу в секційних засіданнях. Так, секція №1 (керівник – д. і. н., професор Кучинко М.М.) працювала в напрямку «Історія Любомльщини та Волині від найдавніших віків до сучасності». Секція №2 (керівник – к. і. н., професор Бондаренко Г.В.) працювала над питаннями музейної та пам’яткоохоронної справи на Любомльщині та Волині.

Після підведення підсумків конференції, учасники мали змогу ознайомитись з архітектурними та історичними пам’ятками м. Любомль, поспілкуватись в ході товариської вечері.

За матеріалами конференції виданий науковий збірник «Любомль і Любомльщина в українській та європейській історії», кожен із учасників отримав у подарунок сувенірну продукцію музею.

Відмітимо, що проведення конференції, виготовлення сувенірної продукції та друк збірника матеріалів стало можливим за фінансової підтримки Любомльської районної ради (голова – Сушик М.М.).

Джерело: Любомльський краєзнавчий музей

Переглядів: 623 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz