Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2016 » Травень » 4 » «Листи пам’яті» в обласному музеї
19:30

«Листи пам’яті» в обласному музеї

Закрити баннер

   5 травня о 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться історична година «Листи пам’яті», присвячена Дню пам’яті та примирення та 71-ій річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   Метою заходу є вшанування пам’яті усіх загиблих українців у Другій світовій війні.

   В ході акції всі бажаючі прослухають лекцію на тему «Українські символи пам’яті в контексті декомунізації», під час якої буде подано правдиву інформацію про походження «георгіївської» стрічки, та чому цей символ не відповідає нашим реаліям. Також в лекції йтиметься про справжній символ шани загиблим у війні, червоний мак, і чому потрібно популяризувати саме його.

   Також увазі відвідувачів буде представлено виставку «Листи пам’яті», на якій можна буде оглянути листи з фондів Волинського краєзнавчого музею періоду Другої світової війни та дитячі листи українським захисникам, що пройшли АТО.

   На заході всі бажаючі зможуть отримати маки з тканини. Працівники музею напередодні 8-9 травня усім відвідувачам музею даруватимуть власноруч виготовлені маки.

   Як наголошує Український інститут національної пам’яті, протягом попередніх 24 років незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським/російським зразком. Святкування за цим (пост)радянським зразком не відповідали історичній пам’яті українського народу і загальноєвропейським традиціям, призводили до ігнорування трагічних сторінок Другої світової війни, закріплювали в свідомості культ війни. Результатом цього стало домінування історичних міфів, перманентне протистояння в суспільстві та посилення впливу Російської Федерації на громадське та політичне життя в Україні.

   Завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

   Завданням таких установ як музей є відновлення історичної справедливості та навчання правдивій історії, яка стільки років подавалася у викривленому вигляді. Наша пам’ять – це шлях до справді європейського майбутнього, адже українці гідно боролися з нацизмом протягом Другої світової війни і заслуговують на повагу.

Переглядів: 551 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz