Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Січень » 23 » Культурно-мистецький проект «Сучасне мистецтво: виставка творів, як пролог…»
17:11

Культурно-мистецький проект «Сучасне мистецтво: виставка творів, як пролог…»

Закрити баннер

Презентуючи ту або ж іншу виставкову експозицію, музей повсякчас залучає учасників до споглядання та осмислення творчого доробку мистців минулого і сьогодення, дарує естетичну насолоду, спонукаючи до духовного заглиблення, самоаналізу та індивідуальних переосмислень.

Метою проекту «Сучасне мистецтво: виставка творів, як пролог…» є:
– акцентування на виставці творів із традиційно-статичними експонатами, як на події;
– проведення презентації в контексті демонстративного жесту, який не тільки загострює увагу на мистецькій або політичній позиції художника, а й певною мірою привідкриває таємниці його творчої методи, пропонуючи захоплюючу мандрівку лабіринтами авторських стилістичних метаморфоз.

Перетворення звичної виставки в акцію передбачає результативне спілкування з мистцем у форматі живих діалогів, надає можливість занурення у світ його власних технологічних відкриттів й технічних експериментів, знайомство з індивідуальним досвідом формотворення. Водночас взірець подібної презентації виставки це лише пролог, вступ до майбутньої роботи, яка буде тривати під час її експонування.

Минулого року, восени, в Художньому музеї Луцька відбувся перший варіант подібного заходу – виставка творів Дмитра Стецька (1943 – 2017) «За покликом минувшини». Нині науковці музею пропонують новий проект за участі тернопільського художника Володимира Чорнобая.

Програма акції:
12:00 – завершення побудови експозиції виставки «Дерево. Органічні структури. Виставка малярства Володимира Чорнобая (м. Тернопіль)».
та обговорення її з автором;
14:00 – спілкування Володимира Чорнобая та кураторів проекту із творчою молоддю Луцька;
14:30 – 15:30 – заняття-практикум під керівництвом художника;
15:30 – 15:50 – прес-конференція Володимира Чорнобая;
16:00 – урочисте відкриття виставки творів, обговорення результатів заняття-практикуму, а також спілкування музейних працівників, художників та шанувальників сучасного мистецтва з Володимиром Чорнобаєм у неформальній атмосфері.

«Дерево. Органічні структури.
Виставка малярства Володимира Чорнобая (м. Тернопіль)».

Творчі пошуки Володимира Чорнобая зосереджені в царині малярства та графіки. Виставка «Дерево. Органічні структури», яка нині експонується у Художньому музеї – це втілення концептуальної ідеї художника про поєднання органічних елементів, нерідко дзеркально відображених, із довільними лініями; невимушена гра з ритмом і кольором; комбінація органічного з неорганічним, природного з мануфактурним. Одним із її завдань – об’єднання двох реальностей – конкретної і абстрактної та своєрідне балансування поміж ними. За словами художника, його твори – це віддзеркалення світу, в якому він живе, на який до певної міри впливає і який водночас впливає на нього самого. Це, також, спроби зрозуміти і віднайти свої засоби вираження свого ставлення до навколишнього світу.

ВОЛОДИМИР ЧОРНОБАЙ народився 17 березня 1954 року у м. Тернопіль. Закінчив Львівське училище прикладного та декоративного мистецтва імені Івана Труша (1973 р.), Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (1980 р.). З 1989 року – член Спілки художників України. З 1989 року Володимир Чорнобай – учасник збірних виставок в Україні, Польщі, Румунії, Іспанії, Італії та Болгарії. З 1992 року презентує персональні виставки в Україні, Польщі та Німеччині. Серед відзнак: Золота нагорода Першої виставки модерного мистецтва (Тернопіль, 1996 р.), срібна медаль «Labor omnia vincit» (Познань, Польща, 2009 р.). У 2002 році Володимир Чорнобай став лауреатом обласної премії імені Михайла Бойчука.

Початок акції: 26 січня (четвер) 2017 року о 16.00 годині.
Місце зустрічі: Художній музей м. Луцька – відділ ВКМ, вул. Кафедральна 1-А, (Луцький замок).

Оргкомітет

Переглядів: 584 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz