Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2019 » Грудень » 7 » Художній музей відзначив свій день народження! (ФОТО, ВІДЕО)
18:40

Художній музей відзначив свій день народження! (ФОТО, ВІДЕО)

Закрити баннер

Камерною подією закінчився вечір 6 грудня у Художньому музеї. Тут відбулася традиційна культурно-мистецька акція «Сторінками історії Художнього музею». Присвячена дню заснування музею (6 листопада 1973 р.), її програма розвивалась навколо теми «Музей як простір взаємодії традицій минувшини та сучасності».

Модератор події, завідувач музею Зоя Навроцька у своєму вступному слові відзначила роль музеїв у сучасному світі, наголосивши пам’ятати про тих, хто працював на ниві музейництва в минулі роки.

Про здобутки, діяльність, яскраві події у Художньому музеї 2019 року розповіла науковий співробітник Оксана Вознюк.

Розповідаючи про роботу музейників, про нові надходження до основного фонду музею, Зоя Навроцька представила вже відоме для лучан полотно невідомого художника ХІХ століття «Портрет лікаря Шперка», що було повернуто опісля реставрації у Львівській філії ННДРЦУ.

Про історію надходження цього твору до колекції ВКМ у 1974 році, опираючись на архівні документи, розповіла присутнім старший науковий співробітник музею Олена Старикова.

Рік за роком гортаючи сторінки історії діяльності Художнього музею, цьогоріч працівники згадували свого колегу Федора Степанюка (1952 –2002), який працював тут впродовж 1995–2002 років. Про нього як багатогранну особистість, працівника музею розповів колишній директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Своїми спогадами про чоловіка поділилась із присутніми дружина Федора Степанюка – Галина, додавши у сув’язь зворушливої розповіді рядки його поезії: «Доживу до весни. Навесні буду жити до літа. Переб’юсь до зими восени, І надалі ще думаю жити…»...

Доповненням цього виступу стало прочитання поезій Федора Степанюка артистами арт-студії «КолоЛесі» – Дариною Гребенко та Остапом Жежеруном під керівництвом заслуженої артистки України Світлани Органісти, які не вперше є учасниками дійства у Художньому музеї.

Родзинкою свята, гарним подарунком для родини Федора Степанюка та усіх гостей став неймовірний концерт творів класичної музики у виконанні викладачів та концертмейстерів Волинського коледжу культури та мистецтв імені Федора Стравінського, які для усіх без виключення стали приємним відкриттям. Тетяна Лузанова та Наталія Бойко у гармонійному дуеті виконали твори Ф.Шуберта, В.А.Моцарта, А.Дворжака, А.П’яцолли та ін., кларнетист Олег Клейзун – музичні композиції А.П’єрне, М.Мангані, А.Ортолано та ін. Віртуозність, натхнення цих виконавців полонили глядачів з перших нот.

Завершальним акордом вечора стала урочиста передача Віктором Корсаком, фундатором Музею Сучасного Українського мистецтва Корсаків, твору української мисткині Емми Андієвської (Мюнхен), який доповнить колекцію творів українських художників-модерністів у фондових запасниках Волинського краєзнавчого музею. «Повертаючи культурну спадщину на України, ми повернемо людей», – наголосив Віктор Корсак.

Дружнє спілкування продовжилось, смакуючи ароматним глінтвейном від відомого у Луцьку ресторатора Олега Іванюка та солодкими почастунками від родини Корсаків та Луцької міської ради.

Джерело: Художній музей

Відео 12 канал:

Переглядів: 360 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz