Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 24 » До дня народження Лесі Українки у Волинському краєзнавчому музеї відбувся історико-літературний вечір (ВІДЕО).
21:49

До дня народження Лесі Українки у Волинському краєзнавчому музеї відбувся історико-літературний вечір (ВІДЕО).

Закрити баннер
24 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбувся історико-літературний вечір «Ой у Луцьку, славнім місті…» до дня народження Лесі Українки та 135-ї річниці з часу першого приїзду родини Косачів у місто Луцьк (1879-1882 рр.).



Вперше сім'я Косачів приїхала до Луцька весною 1879 року у зв’язку з переводом батька на посаду голови з’їзду мирових посередників. У Луцьку бере початок літературна діяльність Лесі Українки. Вражена звісткою про арешт і заслання тітки Олени Антонівни Косач-Тесленко тут вона пише свій перший вірш «Надія». Саме у Луцьку Леся почала навчатися грі на фортепіано, якому згодом присвятила вірш «До мого фортепіано».
У конференц-залі музею розгорнуто фотодокументальну виставку, на якій представлені герб родини Косачів; фото членів сім'ї; будинку, в якому проживали Косачі; поштівки із зображенням м. Луцька того періоду; вишиті рушники, зібрані в с.Чекна (Дубенщина), куди Олена Пчілка возила дітей (Михайла, Лесю й Ольгу), щоб вони почули веснянки і побачили, як їх виконують на Великдень); Акт прийняття пам’ятника Лесі Українки в м.Луцьку від 18 серпня 1977 року та ін.



З матеріалами виставки присутніх студентів Волинського технікуму національного університету харчових технологій та учнів Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена ознайомила провідний науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи Волинського краєзнавчого музею Лариса Василівна Гриб.





З розповіддю про Лесю Українку виступила Ніна Олексіївна Патрай – викладач суспільних дисциплін, завідувач Музею жертв тоталітарних режимів.



Поезії Лесі Українки прочитали учні Волинського технікуму національного університету харчових технологій: Мар'яна Бекмірзаєва, Діана Томащук, Ірина Смідюк, Світлана Вовк. Гуртківці Центру туризму, спорту та екскурсій: Катя Михайлюк прочитала вірш «Надія» (в образі малої Лесі) а Дарина Зубчук виконала пісню «До мого фортепіано» (на власну музику).








 
Фото Л.Максимова
Переглядів: 782 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz