Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Головна » 2016 » Серпень » 22 » День села у Колодяжненському музеї
13:39

День села у Колодяжненському музеї

Закрити баннер

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося святкування Дня села, присвячене 25-річчю Незалежності України. На урочистості прибули жителі сіл Колодяжненської сільської ради: Колодяжного, Волошок, Будищ.

Були пошановані воїни, які воюють на рубежах України, вшановані загиблі за незалежність і волю нашої країни. Поіменно називалися люди, котрі на місцях піднімають економіку країни, найстарші і наймолодші жителі сіл тощо. Лилися слова привітань, звучала музика і пісні, благодійно роздавалися чай, кава, компот з «Лесиного кизилу», пиріжки, приготовані науковим співробітником музею Тетяною Воробей. Вона, її чоловік і син-музиканти організували в парку біля музею ретро-зону, у якій присутні могли згадати речі 50-х років 20-го сторіч (одяг, старий телевізор, колекцію капелюхів, лампу-торшер тощо). Валерій Воробей з групою «Награш» виконував українські пісні минулого сторіччя.

Музейні працівники підготували програму «Тут не почуваю себе зайвою на світі». У ній були озвучені уривки з листів Лесі Українки, писаних про Колодяжне, яке письменниця називала домівкою. Один з характерних висловів у листі до Михайла Павлика: «Тепер я вдома, і се добре, бо хоч тут мене таки з’їсть колись пропасниця, але мені нігде так не добре, як вдома, і робота тут найліпше робиться. Та ще ж тут і окрім писання є живе діло і милі для мене люди, тут не почуваю себе зайвою на світі». Учасники музейного клубу «Джерельце» унаочнили дитячі ігри, пісні й казки, записані у селі Лесею Українкою і Оленою Пчілкою в Колодяжному.

Учасники свята оглянули виставки робіт місцевих майстринь: флористику Галини Боратинець, натюрморти Анни Карп'юк, вишиті бісером ікони Людмили Комісарик.

Музейна міні-виставка «Косачі «…так органічно зрослися з усім колодяжненсько-волинсько-поліським» познайомила відвідувачів з прізвищами людей, які проживали у Колодяжному в 1881-1907 роках (роки проживання Лесі Українки в селі), деякими їх фотографіями, виписками з метричних книг Волошківської Святомиколаївської церкви про хрещення Оксани, Миколи, Ізидори Юрія Косачів, хрещення Оленою Пчілкою селянської дівчинки Софії Сиротської, хрещення Наталією Косач доньки Варвари Дмитрук Наталії. На виставці експонувалися твори Лесі Українки про Колодяжне та ілюстрації до них.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Переглядів: 569 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz