Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2016 » Травень » 21 » День музеїв у Лесі Українки
14:52

День музеїв у Лесі Українки

Закрити баннер

   18 травня, у Міжнародний день музеїв, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки був День відкритих дверей. Численні відвідувачі оглядали його безкоштовно.

   Музейних працівників привітали учні Ковельської гімназії. Директор навчального закладу Олена Вальчук висловила бажання тісно співпрацювати з музеєм Лесі Українки у написанні учнями наукових робіт, проведенні масових заходів. Гімназисти підготували цікавий пізнавальний матеріал про незвичайні музеї світу, як, наприклад, музей сміху, музей сміття, брехні тощо. Питання вікторини, на які присутні не могли дати відповіді, пояснювалися відразу ж, так що це також додавало усім знань з музейництва. Ансамбль юних співаків виконав «Веснянки» і композицію «Лілея і вітер» волинських авторів слів і музики, звучала скрипка, пісні і гуморески, звучали добрі побажання у роботі музею.

   У цей день відбулася презентація виставки-конкурсу «Творчість Лесі Українки очима юних художників», на якій представлені 60 робіт учнів Ковельської художньої школи ім. Андроника Лазарчука.

   Талановиті діти 8−15 років через призму своєї творчої свідомості осмислили творчість письменниці і перенесли її на папір. Перші місця у старшій віковій категорії отримали Попіка Софія («На крилах пісень»), Усач Анастасія («Давня казка»). Другі − Олексюк Каріна («Леся Українка»), Яблонська Аліна («Лісова пісня»). Треті − Панечко Каріна («Мавка і Лукаш»), Попко Назар («Лісова пісня»). Перше місце у середній віковій категорії отримав 11-річний Веремчук Ілля за малюнок «Мавка», друге − 12-річний Стасюк Ілля за роботу «Роберт Брюс, король шотландський». Акварель «Конвалія» Гунчик Ірини посіла третє місце. Наймолодші художники розподілили місця так:1 місце за роботу «Конвалія» отримала Мальчук Юлія (9 років). 2-ге − Деніщук Віктор за ілюстрацію до вірша «Мамо! Іде вже зима» (8 років). Третю нагороду має Редчич Олександр за малюнок «На зеленому горбочку» (7 років). Гран-прі (грамоту, подарунок і квиток на безкоштовне відвідування музеїв Волині) отримала Дзеблюк Анастасія за композицію за мотивами «Давньої казки» Лесі Українки. Виставка для відвідувачів відкрита і надалі.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Переглядів: 582 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz