Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2019 » Вересень » 11 » «Бачити серцем»
19:51

«Бачити серцем»

Закрити баннер

У Волинському краєзнавчому музеї в м. Луцьку 12 вересня відбудеться тренінг з аудіодискрипції та перфоманс «Бачити серцем» в рамках проекту «Бачити серцем» – мистецькі заходи для людей з інвалідністю по зору».

ПРЕСРЕЛІЗ

За підтримки Українського культурного фонду, в рамках програми «Інклюзивне мистецтво», Житомирська обласна громадська організація «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів» реалізує проект: «Бачити серцем» – мистецькі заходи для людей з інвалідністю по зору» – в Житомирі, Луцьку, Хмельницькому та Полтаві.

Мета проекту: залучення незрячих людей до візуальних мистецьких акцій в закладах культури. Навчити «зрячих» не боятися, не співчувати, а працювати з «незрячою» аудиторією – одне із завдань проекту, своєрідна інтелектуальна культурна продукція, яку отримає «здорове» суспільство від інклюзивної меншості.

12 вересня 2019 року, об 11.00, у Волинському краєзнавчому музеї (вул. Шопена, 20) відбудеться тренінг з аудіодискрипції для представників закладів культури. Голова ЖОГО «Житомирська обласна спілка культури та мистецтва інвалідів», керівник проекту Валентина Позняк та інші незрячі спікери, а також спеціаліст по роботі з інвалідами по зору Інна Величко поділилися з присутніми досвідом щодо організації специфічних мистецьких заходів, екскурсій, перформансів. Працівники установ культури зможуть наочно побачити алгоритм роботи з незрячими людьми під час аналізу візуальних творів мистецтв, познайомитись з різноманітними формами та методами роботи з різними категоріями інвалідів по зору.

В цей же день, 12 вересня 2019 року, о 15.00, у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться перформанс «Бачити серцем», в якому візьмуть участь особи з інвалідністю по зору та представники закладів культури м. Луцька.

Незрячих людей за допомогою віршів, пісень, познайомлять з живописними творами народного художника України Юрія Камишного, що представлені на його персональній художній виставці.

До картин відомого митця написано багато віршів та пісень, більшість з них виконають незрячі люди, зокрема гурт «Гармонія» з м. Житомира. Родзинкою літературно-музичної програми стане виступ артистки Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера, бандуристки Світлани Ніконорової.

У піснях та поетичних творах передаватметься задум, настрій, емоції, які митці відчують, споглядаючи художній твір – певну картину Юрія Камишного. Сам художник також розповість про свої картини, про те, як він відчуває оточуючий світ.

Учасники заходу зможуть довести, що люди із вадами зору насправді можуть бачити набагато більше, аніж звичайні люди, тому що головне у сприйманні мистецтва – це вміння відчувати та бачити серцем.

Керівник проекту – Позняк Валентина Леонідівна, тел. 0973562738
Куратор проекту – Величко Інна Аркадіївна,тел. 0677235382

Довідково:
Український культурний фонд – державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Переглядів: 293 | Додав: administrator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz