Головна | Статті | Конференції | Анонси | Галерея | Контакти

Волинь туристична

Волинь туристична

,

Агросадиби Волині

,

Туристичні райони

, Волинь, Луцьк, туризм, екскурсії
 



Меню сайту
Пошук
Наші партнери
Музейний простір України
Музейний простір Волині
Історична Волинь
Львівський історичний музей
Рівненський обласний краєзнавчий музей
Житомирський обласний краєзнавчий музей
Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному
Державний архів Волинської області
Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України
Національна спілка краєзнавців України
ДП „Волинські старожитності” ДП „НДЦ” „Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України
Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки
Галерея мистецтв „Арт-кафедра”
Сайти музеїв
Волинської області
Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Акція „Україна моя вишивана”
15:06

Акція „Україна моя вишивана”

Закрити баннер

25 жовтня Волинський краєзнавчий музей запрошує усіх охочих долучитися до всеукраїнської акції „Україна моя вишивана”.

Зброєю, молитвою, мистецтвом – як тільки не виборюють українці свою незалежність і свободу. Об’єднати український народ заради спільної боротьби взялися й наші земляки. У рамках акції „Україна моя вишивана” карту єднання в кольорах національного віночка вишиватиме вся Україна – від заходу до сходу. Кожен бажаючий і володіючий голкою може покласти хрестик на полотно – для єднання України у мирі, красі, любові, вишивці та пісні.

Мета акції – об’єднати різні спільноти України для духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації української вишиванки. Ця карта буде своєрідним полем молитви, зарядженим позитивною енергетикою людей зі всієї України. За допомогою голки і нитки хрестик за хрестиком ми об’єднуємо серця українців в одне єдине ціле.

Це не політична та не релігійна акція.

Це формування єдиного поля любові.

Це молитва до Бога за територіальну цілісність нашої України.

Учасник акції – це не тільки людина, яка вишиває, але й також та людина, яка надає певну інформацію про роботу з вишивкою, виступає координатором, організатором, та фінансово допомагає. Це є вакцина „Віри і любові, довіри і небайдужості”, як до Батьківщини, та і до території на якій ми проживаємо. Тут немає різниці чи ти організатор чи виконавець. Це спільна праця всіх небайдужих людей, яка є платформою віри – Єдиний Бог – Єдина Україна!

Організатор акції – народний майстер Ірина Харатін.

Відповідальність за інформаційне забезпечення проведення акції взяла на себе Тетяна Дяківнич – майстер художньої вишивки.

Першим етапом стало нанесення І. Харатіною контури карти на полотно. Потім сформувалось коло небайдужих людей, вишивальниць, що вишивали по цих контурах. Бажаючих прийняти участь багато. В процесі формується і коректується план дій, щоб дійсно забезпечити ефективний процес виконання вишивки.

Вишите полотно, розміром 3 на 1.5 метра, буде барвистим, у кольорах українського вінка. Тло карти планується зашити в кольоровій гамі українського прапора. Взимку на вечорницях місцеві майстрині з Борщівщини оздоблять обидва боки карти знаменитим борщівським орнаментом. На полотні також є вишитий духовний символ, вісник миру – голуб.

Акція стартувала 22 червня 2017 року в селищі Скала-Подільський Борщівського району Тернопільської області. Майже два місяці з хати до хати мандрувала карта Тернопільщиною. За цей час трохи менше тисячі осіб залишили на карті вишитий власноруч хрестик. Естафету передали Львівській області, а на Волинь полотно приїде з Рівненщини , по плану з 24 жовтня по 30 жовтня. Планується проведення акції в м. Луцьку, м. Нововолинську, с. Чаруків. Наступною учасницею буде Житомирська область.

Автори ідеї розповідають, що „карта” задокументована. Окрім того, має п’ять книг: книга реєстрації учасників, книга благодійних внесків та витрат, книга відгуків і пропозицій, книга маршруту акції та книга маршруту карти у світлинах. У кінці акції організатори видадуть книгу, у якій розповідатиметься про історію створення карти.

Закінчити патріотичну акцію планують у липні наступного року. Опісля карта ще раз помандрує Україною, де її зможуть побачити всі охочі. Відтак зберігатимуть вишиванку у Скала-Подільському краєзнавчому музеї.

До такої благодійної справи може долучитися будь-хто, а особливо ті люди, для яких любов до свого, рідного завжди на першому місці.

Переглядів: 613 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Зробити безкоштовний сайт з uCoz
Зробити безкоштовний сайт з uCoz